laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Goulash met rijst + orgineel recept
  ingrediënten:
   

  • 700 gram rundergehakt
  • 3 blikken Unox goulashsoep (onverdund, dus niet kant-en-klaar)
  • 2 pakken snelkookrijst
  • 2 rode en 2 groene paprika's
  • 2 grote of 3-4 kleine uien
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels cayennepeper
  bereiding:
    Zet een pan water op het vuur voor de rijst. Snij in de tussentijd de uien in stukjes en de paprika's in reepjes. Doe het gehakt in een grote schaal en voeg de tomateketchup en wat zout toe, en rol er gehaktballetjes van. Neem een grote braadpan en bak de gehaktballetjes hierin bruin. Voeg vervolgens de uien en de paprika's toe, en bak deze mee. Voeg als laatste de blikken goulashsoep onverdund toe, en breng op smaak met (veel!) cayennepeper. Laat deze massa nog een minuutje of tien doorsudderen onder regelmatig omscheppen totdat alles echt goed heet is. Naar smaak nog wat extra cayennepeper toevoegen.

[color=brown:6610119e03]Originele recept[/color:6610119e03]

[b:6610119e03]Voor ongeveer 6 personen[/b:6610119e03]

[b:6610119e03]Bereidingstijd[/b:6610119e03]: ongeveer 3 uur

[b:6610119e03]Ingredienten[/b:6610119e03]:

  • 600 gram rundvlees
  • 750 gram aardappelen
  • 40 gram boter
  • 4 flinke uien
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • peper, zout en beetje tijm


[b:6610119e03]Bereidingswijze[/b:6610119e03]:

Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes en bak die in de boter bruin. Doe het vlees daarna over in een grote braadpan en bak in de achtergebleven boter de in ringen gesneden uien en paprika's even aan. Voeg de ui en paprika dan aan het vlees toe en zet de braadpan op een laag pitje. Roer het paprikapoeder, de bloem, peper en zout, de tijm en de uitgeperste knoflook goed door het vlees en voeg er dan geleidelijk de koude bouillon en de tomatenpuree bij. Roer de goulash regelmatig en laat hem tenminste 2 uur op laag vuur pruttelen. Voeg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen aan toe en laat deze ook gaar worden. Breng de goulash op smaak met een paar druppels worcestershiresaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats