laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rode bietentaart
  ingrediënten:
    Voor 5 personen (springvorm van 26 centimeter):

    1.5 kg aardappels
    1 kg rode bieten - gekookt
    2 uien
    1 pakje bladerdeeg
    1 el azijn
    zout
    peper
    paprikapoeder
    2 dl slagroom
    2 eieren (s)
    3 theelepels mosterd
    1 ei om te bestrijken
    wat bloem voor het werkvlak
  bereiding:
    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Afgieten. Stampen. Bladerdeeg ontdooien. Bieten in blokjes snijden. Uien pellen, in blokjes snijden en in olijfolie goudbruin bakken. Voeg zout, peper en 2 tl paprikapoeder toe. Roer de bietenblokjes door de uien, voeg 1 el azijn toe en laat dit mengsel door en door warm worden. Gas uit. Meng de slagroom met de 2 eieren en de mosterd. Voeg dit toe aan de aardappels en stamp dit erdoor. Roer dit door het bietenmengsel. De vulling is dan klaar.


Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in met olie. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg 8 velletjes bladerdeeg op elkaar. Rol uit tot een grote ronde lap, en bekleed de springvorm ermee. Snijd het teveel aan deeg weg. Doe de vulling erin. Rol van het overige deeg een kleinere lap, en dek daarmee het geheel af. Zijkanten goed aan het deksel drukken. Maak in het midden een gaatje van ca. 1 cm doorsnede. Klop het ei los, besmeer het deksel ermee. Zet het geheel in een voorverwarmde oven (200 graden C/gas stand 5) en bak de taart in ca. 50 - 55 goudbruin en gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats