laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gele pasta met rode saus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    500 gram rode bieten; gekookt, in blokjes
    1/2 koolrabi; geschild, in blokjes
    1 dunne prei; in schijfjes gesneden
    1 middelgrote ui; fijngesneden
    4 teentjes knoflook; in plakjes
    olijfolie
    zout; naar smaak
    1 theelepel tijm
    1/2 liter bouillon
    1 deciliter uitgelekte yoghurt
    cayenne peper; naar smaak
    2 eetlepels pijnboompitten; geroosterd
    50 gram feta; gekruimeld
    150 gram pasta
  bereiding:
    Fruit de rode bieten, koolrabi, prei, ui en knoflook in de olijfolie met het zout tot de ui glazig wordt.

Voeg tijm en bouillon toe en laat het 20-30 minuten zachtjes sudderen tot de koolrabi gaar is.

Kook ondertussen de pasta vlgs de aanwijzigingen op het pak.

Pureer de bietensaus met de staafmixer. Yoghurt en cayennepeper erdoor mengen. Dien de pasta op met de saus erover. Strooi er pijnboompitten overheen en verdeel de feta erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats