laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gougére van bloemkool en champignons
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    300 milliliter water
    120 gram boter
    150 gram tarwebloem
    4 eieren
    125 gram gruyére; of cheddarkaas; in dobbelsteentjes
    1 theelepel franse mosterd; (dijon)
    zout en peper; naar smaak
    ----vulling----
    400 gram hele tomaten; uit blik
    1 eetlepel zonnebloemolie
    1 eetlepel boter
    1 ui; grof gehakt
    125 gram champignons; evt. gehalveerd
    1 kleine bloemkool; in roosjes
    1 takje tijm
    zout en peper; naar smaak
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Beboter een grote ovenschaal. Doe water en boter samen in een grote pan en laat de boter smelten. Neem de pan van de pit en doe in een keer alle bloem erbij. Roer 30 seconden goed met een houten lepel tot het deeg glad is. Laat het iets afkoelen.

Roer de eieren erdoor, een voor een. Blijf roeren tot het deeg dik en glanzend wordt. Roer kaas en mosterd erdoor, en zout en peper naar smaak. Bekleed de ovenschaal ermee en laat in het midden een holte open voor de vulling.

Pureeer voor de vulling de tomaten machinaal en doe ze in een maatbeker. Vul het met water aan tot 300 ml.

Maak in een flinke koekenpan olie en boter heet en fruit de ui in 3 tot 4 minuten zacht, maar niet bruin. Bak de champies 2 tot 3 minuten mee tot ze hier en daar bruin beginnen te worden. Roerbak dan de bloemkoolroosjes 1 minuut mee.

Doe de tomaat en tijm erbij, met peper en zout. Niet afdekken. Stoof alles ca. 5 minuten, tot de bloemkool beetgaar is.

Doe het mengsel in de gougére, met vocht en al. Bak het ca. 35 tot 40 minuten in de oven, tot het deeg mooi gerezen en goudbruin is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats