laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provencaalse bloemkool met aardappel en saffraan
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

    2 eetlepels olijfolie
    6 kleine uitjes; fijngesneden
    2 teentjes knoflook; gehalveerd
    5 tomaten; ontveld, in stukjes
    2 bloemkolen; in roosjes
    2 theelepels zout
    1 snufje witte peper; versgemalen
    1/2 theelepel saffraan
    4 grote aardappelen; geschild, in plakjes
  bereiding:
    Olie verhitten in een grote pan met dikke bodem en hierin de ui met knoflook 3 minuten fruiten. Voeg de tomaten toe en kook het op een hoge vlam tot het begint te bubbelen. Voeg de bloemkoolroosjes toe en draai het vuur laag. Voeg zout, peper en saffraan toe en laat het geheel 10 minuten zonder deksel zachtjes koken. Evt. af en toe wat water toevoegen.

Voeg de aardappelschijfjes toe en laat het nog 25 minuten zonder deksel zachtjes koken. Meer water toevoegen indien nog. Warm opdienen als voorgerecht of bij geroosterde vis
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats