Linzen met champignons en uien |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
350 g linzen
8 1/2 dl groentebouillon
3 uien, gepeld en fijngesnipperd
250 g champignons, af geborsteld en in plakjes
4 eetl margarine
ca. 10 zilveruitjes (persoonlijk laat ik dit achterwege)
2 eetl. fijngehakte peterselie
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Doe de linzen met de groentebouillon in een pan en kook ze in ca. 5 minuten gaar. Laat ze vervolgens uitlekken.
Verhit de margarine in een pan en fruit hierin uien en champignons al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg de uitgelekte, de zilveruitjes en de peterselie toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Wij hebben dit op school met spaghetti klaargemaakt en gegeten en vinden het heerlijk we strooien er dan nog geraspte parmezaansekaas over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|