laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsoep met bacon
  ingrediënten:
   
  • 175 g gerookt spek in reepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesnipperd
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1 1/2 l water
  • 500 g aardappelen in dunne plakjes
  • 3 preien fijngesneden
  • 1 theelepel fijngesneden marjolein
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 200 g groene kool in reepjes
  • zout
  bereiding:
    - Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de bacon, ui en knoflook op halfhoog vuur 8-10 minuten tot de ui enigszins kleurt en het spek knapperig is.
- Voeg de bouillon, het water, de aardappelen, preien, marjolein, nootmuskaat en worcestersaus toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 25 minuten zachtjes koken, onder af en toe omscheppen
- Voeg de koolreepjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de soep in voorverwarmde kommen of borden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats