laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsreepjes van Els
  ingrediënten:
   
  • 300 g kalfslappen (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosuitje (fijngesneden)
  • 400 g bloemkool (roosjes, diverse soorten ( wit, groen, ster)
  • 2 eetlepels geraspte kaas (oude)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat
  bereiding:
    - Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water met wat zout. Verhit de olie in een wok, wadjan of hapjespan.
- Fruit het bosuitje in de olie.
- Bestrooi de kalfsvleesreepjes met zout en peper. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Roerbak de kalfsvleesreepjes op hoog vuur gedurende 3 minuten in de olie. Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
- Breng op smaak met nootmuskaat. Roerbak op het laatst even de kaas mee.
- Lekker met aardappelkoekjes of Rösti.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats