|
|
|
Kalfsreepjes van Els |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g kalfslappen (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosuitje (fijngesneden)
- 400 g bloemkool (roosjes, diverse soorten ( wit, groen, ster)
- 2 eetlepels geraspte kaas (oude)
- snufje zout
- snufje peper
- snufje nootmuskaat
|
|
bereiding: |
|
|
- Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water met wat zout. Verhit de olie in een wok, wadjan of hapjespan.
- Fruit het bosuitje in de olie.
- Bestrooi de kalfsvleesreepjes met zout en peper. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Roerbak de kalfsvleesreepjes op hoog vuur gedurende 3 minuten in de olie. Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
- Breng op smaak met nootmuskaat. Roerbak op het laatst even de kaas mee.
- Lekker met aardappelkoekjes of Rösti. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|