laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige kabeljauwschotel uit de oven
  ingrediënten:
   
  • +/-750 gr kabeljauwfilet
  • wat boter of olie ( om de ovenschaal in te vetten)
  • zout
  • mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 3 uien, in dunne ringen gesneden
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's, van pitjes ontdaan, in dunne reepjes gesneden
  • 25 gr. amandelen, geschaafde
  • 1/4 citroen, uitgeperst
  • 1 dl sherry
  • peper en cayennepeper
  • 500 gr. tomaten, in plakjes gesneden
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200.C. Bestrijk de ovenvaste schaal met wat olie of boter. Maak de vis op smaak met zout en mosterd en laat dit ongeveer 20 minuten intrekken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien goudgeel.
- Voeg de knoflook, reepjes paprika en cayennepeper toe tot dit een smeuig geheel is.
- Roer er dan de amandelen, citroensap, sherry, zout en peper door en laat nog 5 min. zachtjes koken.

- Leg de vis in de ovenschotel en bedek dit met een laag tomaten, en giet hier het ui-paprika mengsel overheen. Stoof dit ongeveer 30 minuten in de oven.
- Dit gerecht kan zowel met aardappelen rijst of pasta geserveerd worden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats