laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Prinsesjestaart met amandelen:
  ingrediënten:
   

    [color=blue:94e19985a2]
  • **Voor het deeg :[/color:94e19985a2]
  • 125 g bloem
  • 90 g boter
  • een beetje koud water
  • [color=blue:94e19985a2]
  • **Voor de vulling :[/color:94e19985a2]
  • 3 eieren
  • 125 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 165 g amandelschijfjes
  • 1 pot abrikozenkonfituur
  • bloemsuiker
  bereiding:
    - Meng de boter met de bloem, voeg een beetje water toe en maak een bol. Rol het deeg uit en bedek een ronde beboterde vorm (26 cm). Strijk een dikke laag abrikozenkonfituur op de bodem.
- In een grote kom mengt u de zachte boter met de suiker. Giet er de eierdooiers over en meng; voeg dan ook de amandelen toe. Klop de eiwitten op en meng ze voorzichtig bij het megnsel. Giet alles over de konfituur.
- Laat deze taart in een oven van 150°C bakken gedurende 30 mn. Wanneer de taart koud is, versiert u ze met enkele amandelschijfjes en wat bloemsuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats