laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete ribkarbonades
  ingrediënten:
   
  • 8 dunne karbonades (rib)
  • 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd)
  • snufje peper
  • 6 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie)
  • 1 stevige appel (geschild en in plakjes)
  bereiding:
    - Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet kromtrekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.
- Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht.
- Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonades om en om in ca. 10 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich aan de onderzijde van het vlees hechten.
- Leg de karbonades op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken. Serveer de karbonades met de gebakken appelschijfjes.
Lekker met sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats