laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte
  ingrediënten:
   
  • 4 koolvisfilets van 150 g
  • 4 dunne sneden gedroogde ham
  • 600 g zwarte pasta (tagliatelle)
  • 100 g geschaafde parmezaankaas
  • boter en olijfolie
  • peper en zout[color=blue:3cd2c021dc]
  • **voor de saus:[/color:3cd2c021dc]
  • 1/2 l visfumet
  • 1/2 l room
  • 1 dl witte wijn
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels fijngesneden basilicum
  bereiding:
    - Kook de zwarte pasta beetgaar in kokend gezouten water met een scheutje olijfolie.
- Rol de koolvisfilet in een sneetje gedroogde ham, kruid met peper en bak ze in boter gedurende een 3 tot 4 minuten per kant.
- Breng de visfumet aan de kook, voeg de witte wijn en room toe en laat een 5-tal minuten inkoken. Pel de tomaten, verwijder de pitten, snijd ze in 8 stukken en voeg ze bij de saus, kook terug 5 minuten in en voeg op het laatst het basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet ze door een zeef.
- Leg de koolvisrol op een bedje van pasta, giet de saus er rond en versier met geschaafde (of gemalen) parmezaankaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats