laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Apfelstrudel 2
  ingrediënten:
   

  Strudeldeeg:
  1 kilo bloem
  50 gram olie (Bertolli delicato)
  50 gram suiker
  1 ei
  1/2 dl azijn
  5 1/2 dl water
  zout
  150 g gesmolten boter om te bestrijken.
  Keukenmachine, plastic folie, deegroller

  Appelvulling:
  100 gram rozijnen
  100 gram walnoten
  1,2 kilo appels
  200 gram suiker
  1 theelepel kaneelpoeder
  200 gram witte broodkruimels of paneermeel
  bereiding:
    Kneed alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachine met deeghaken door elkaar tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, besmeer het met olie en laat het afgedekt met folie een uurtje in de koelkast rusten.

Wel de rozijnen een kwartiertje in warm water. Hak de noten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng in een kom de appelblokjes met suiker, kaneel, rozijnen en broodkruimels door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een tafel met een kleed en bestrooi het met bloem. Leg het deeg op de tafel en trek het uit tot een lange reep. Rol het deeg met een deegroller naar alle kanten gelijkmatig uit.

Ga met beide handen (liefst vele handen) voorzichtig onder het deeg en beweeg vanuit het midden heel voorzichtig naar de rand. Trek op deze manier het deeg rondom de tafel zodat het deeg aan alle kanten over de rand van de tafel hangt. Het deeg moet zo dun zijn dat je een krant erdoorheen kunt lezen! De randen zullen waarschijnlijk iets dikker zijn en die kun je met een schaar afknippen.

Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg de appelvulling als een baan aan een kant van de deeglap. Rol het op en bestrijk het nogmaals met gesmolten boter. Bak de strudel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi hem met poedersuiker.

Tip:
Een snelle strudel:
Als je geen tijd of zin hebt om het strudeldeeg zelf te maken kun je de strudel ook met fillodeeg (diepvries) maken.

Lekker om vanilleroom bij de strudel te serveren: Klop een beker creme fraiche los met vanillemerg (uit een stokje) en poedersuiker. Een bolletje ijs en warme vanillisaus is natuurlijk ook erg lekker bij de strudel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats