laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart
  ingrediënten:
   

  • 500 gram zure appels
  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 springvorm, 20 cm.
  • kaneel
  bereiding:
    [b:5e797b8279]Bereidingswijze[/b:5e797b8279]:

Neem een grote, bolle kom en doe de bloem, de basterdsuiker en de vanillesuiker erin. Voeg de boter en ongeveer twee-derde van het losgeklopte ei toe en kneed het geheel tot een bal. Dat doe je als volgt: Neem twee messen en haal deze kruislings door de klont boter totdat de boter alleen nog maar uit kleine stukjes bestaat. Kneed nu met een hand het deeg tot een bal door het deeg met de palm van je hand tegen de bodem van de schaal aan te duwen.

Vet de springvorm in met boter en een boterkwastje. Als je geen boterkwast hebt, kun je ook een stukje keukenpapier gebruiken, dat werkt ook. Strooi wat bloem op een droog oppervlak en neem ongeveer twee-derde van het deeg. Rol het met een deegroller tot een plak (vergeet niet ook wat bloem op de deegroller te doen), en leg deze plak in de springvorm. Duw het deeg wat aan en zorg dat je opstaande randjes krijgt tot net onder de rand van de vorm.

Leg de rozijnen ongeveer 10 minuten in koud water en maak ze daarna droog met wat keukenpapier. Schil de appels, snij ze in stukjes en meng ze met de rozijnen. Doe een laagje van de vulling in de springvorm, en bestrooi dit laagje met lekker veel kaneel en de helft van de suiker. Doe dan de rest van de vulling erin en bestrooi weer met kaneel en suiker.

Rol als laatste, het restant van het deeg uit tot een langgerekte lap, en snij daar reepjes van met een mes. Leg deze reepjes kruislings op de appeltaart, zodat je een mooi netwerk krijgt. Smeer deze reepjes in met het restant van het losgeklopte ei, zodat de taart mooi bruin wordt als hij wordt gebakken.

Doe de taart in de oven en bak hem in ongeveer 50 minuten op 180 graden gaar.


[size=18]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats