Rozijnen-walnotenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
- 320 gram tarwebloem
- 30 gram krentenbroodpoeder
- 190 ml water
- 15 gram roomboter
- 15 gram suiker
- 5 gram zout
- 7 gram gedroogde gist
- 300 gram rozijnen (deze moet je eerst wellen of ongeveer 2 eetlepels meer water toevoegen aan het deeg)
- 50 gram gehakte walnoten
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe alles op volgorde van de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine in het blik behalve de rozijnen en de walnoten. Stel de machine in op zoetbrood lichte korst (en klein brood). Na de eerste kneding (bij mij een piepje) voeg je de rozijnen en de walnoten toe. (Als het na het kneden nog niet goed gemengd is, moet je voor het rijzen het deeg er even uithalen en handmatig doorkneden. Evt. kan je dan ook de 'kneedvleugels' eruit halen. (Om het blik niet te beschadigen kan je de rozijnen en walnoten ook gewoon altijd zelf door het deeg kneden direct na het kneedproces van de machine.)
- Je kan je brood ook afbakken in de gewone oven op 180°C en +/- 40 minuten in de oven |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|