laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lentesla met groene asperges
  ingrediënten:
   
  • 1 bont groene asperges
  • 2 gekookte eieren (tussen hard en zacht)
  • 20 scampi's (gepeld en schoongemaakt)
  • Een beetje rucola sla
  • 1 soeplepel mosterd met mierikswortel
  • 1 soeplepel oude sherry azijn
  • 1 soeplepel balsamico azijn met frambozen
  • 12 soeplepels extra zuivere olijfolie
  • zout
  bereiding:
    - De scampi's in warme olijfolie laten bakken en eens ze goudbruin zijn van het vuur nemen.
- Het wit en de dooier van een ei scheiden. De dooier, de olie, de azijnen, wat zout en de mosterd samen mixen om een romerige vinaigrette te bekomen.
- De asperges in kleine stukjes snijden, het harde gedeelte van de stengel weglaten en laten koken gedurende 5 minuten in gezouten water.
- Het andere ei en het resternede wit in kleine stukjes snijden.
- De rucola sla, de scampi's, de eieren en de asperges op een bord leggen en begieten met de vinaigrette. U kunt ook nog de rand van de borden met wat druppels balsamico azijn versieren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats