Gepocheerde Eieren in Kaassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1dl geurige azijn
- 8 eieren
- 30 g boter
- 2 eetlepels bloem
- 1/8 l groentebouillon
- 1/8 l volle melk
- 120 g blauwschimmelkaas
- 2 eetlepels paneermeel
- geraspte Parmezaanse kaas
- tuinkers
|
|
bereiding: |
|
|
- In en wijde pan 2 liter water met de azijn aan de kook brengen. In een opscheplepel voor soep een ei breken en dit voorzichtig in het zacht borrelende water laten glijden. Zo alle eieren in het water brengen en ze 5 minuten koken. De eieren met een schuimspaan eruit nemen en op een bord leggen.
- Voor de saus de boter smelten, de bloem erbij roeren en even laten pruttelen.In gedeelten bouillon en melk erbij roeren en steeds glad roeren. De saus onder roeren 5 minuten koken. De blauwschimmelkaas ontkorsten en in brokjes bij de saus roeren.
- De eieren in een ingevette lage ovenschaal leggen en de saus erover schenken. Het paneermeel en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas erover strooien. De schotel in een zeer hete oven van 225°C of onder de grill goudbruin laten kleuren. Wat tuinkers afknippen en er over strooien. - Lekker met spinazie en gebakken aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|