Kabeljauwfilet met witloof |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1kg witloof
- boter
- 1thl lepel suiker
- 2 1/2 dl. slagroom
- mosterd
- zout
- 4 stukken kabeljauwfilet
- 2 à 3 eetlepels bloem
- olijfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan.
- Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bakken.
- Suiker en slagroom toevoegen en zachtjes laten
inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd en zout.
- Als laatste 25 gram boter door het witloof mengen. Intussen de kabeljauw droogdeppen en door de bloem wentelen.
- Olie en 25 gram boter in pan verhitten en de filets in 6 à 7 minuten gaar bakken.
- Witloof over 4 borden verdelen en de kabeljauw hierop schikken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |