|
|
|
Courgette-champignonrisotto met rode linzensalade |
|
ingrediënten: |
|
|
1 courgette
1 doosje champignons (250 g)
1 ui
1 teentje knoflook
vloeibare margarine
200 gram risotto rijst
6 dl bouillon (van tablet)
100 gram rode linzen
zout
peper
0,25 ananas
0,5 krop groene krulsla
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
8 wijnbladeren |
|
bereiding: |
|
|
Was de courgette en snijd hem in blokjes. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit enkele kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de courgette en champignons toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto ca. 25 minuten zachtjes koken, tot hij gaar en smeu?g is.
Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Laat ze uitlekken. Maak de ananas schoon en snijd in plakjes of stukjes. Pluk de krulsla en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, zout en peper naar smaak en meng door de sla, samen met de linzen en ananas.
Dep de wijnbladeren droog en frituur ze kort (ca. 30 seconden), tot ze knapperig zijn. Garneer de salade met de wijnbladeren.
Tip:
Wijnbladeren zijn in blik te koop bij grote supermarkten of delicatessenwinkels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|