laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastasalade met gerookte zalm
  ingrediënten:
   

    200 g gerookte zalm (alternatief: gerookte forelfilet, gerookte paling)
    150 g eierpasta
    4 eieren
    5 eetlepels (walnoot)olie
    ? dl melk
    2 lente-uitjes
    sap van een halve citroen
    1 eetlepel geraspte mierikswortel
    3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
    75 g gepelde walnoten, grof gehakt
    75 g waterkers of veldsla
    peper en zout
  bereiding:
    Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt. Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing. Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover. Lekker met vers geroosterd brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats