Ragout van kalfsniertjes met gekonfijte komkommer |
|
ingrediënten: |
|
|
4 Kalfsniertjes
200 gr aardappelen
1 dl room
160 gr boter
100 gr rucola
600 gr komkommer
1 tomaat
2 versnipperde sjalotjes
20 fijngesneden bieslook
60 cl kalfsfond
zout
versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappel en zeef ze tot puree. Voeg de room, 40 g boter en 50 g versneden rucola toe. Houd alles warm. Snijd de komkommer in stukjes en konfijt hem met 100 g boter op een zacht vuur. Voeg zout en peper toe en zet even opzij. Frituur de rucolablaadjes en de tomatenschil en houd ze bij de hand. Reinig de niertjes en laat ze bruinen in 20 g boter. Snijd ze vervolgens in stukjes en voeg de sjalotjes toe. Laat 2 min. fruiten.Voeg de bieslook toe en deglaceer met de kalfsfond. Laat even inkoken.Voeg peper en zout toe. Verdeel de niertjesragout over de borden. Schik de puree ernaast, Plaats er enkele stukjes gekonfijte komkommer bovenop en versier met de gefrituurde rucola en tomatenschil. Dien meteen op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|