laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprikasoep
  ingrediënten:
   

    4 kippevleugeltjes
    peper en zout
    6 grote paprika's (rood, groen en geel)
    klein bosje basilicum, grof gehakt
    1 takje munt, fijngehakt
    2 takjes marjolein, fijngehakt
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 240°C (gasstand 9).
Maak 1,5 liter bouillon met behulp van de kippevleugeltjes. Rooster intussen de paprika's ongeveer 30 minuten of tot ze zacht en rondom bruin zijn, en keer ze daarbij eenmaal. Doe ze 10 minuten in een dichte zak van polyethyleen om het ontvellen te vergemakkelijken. Terwijl de paprika's nog warm zijn, de steekjes eruit snijden, de zaadlijsten en het zaad verwijderen, dan boven een kom ontvellen om het vocht op te vangen. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Ontvet de kippebouillon, voeg de paprika's en hun vocht toe en laat dit, afgedekt, ongeveer 20 minuten sudderen. De kippevleugeltjes ontvellen, ontbenen en in stukjes scheuren, dan het kippevlees, samen met de kruiden, aan de soep toevoegen en nog enkele minuten laten koken. Warm opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats