laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus
  ingrediënten:
   

    8 plakjes bacon (dunne plakjes)
    2 eetlepels bieslook (fijngeknipt + 12 sprietjes)
    2 stuks beschuitbol
    2 stuks citroen
    snufje peper
    2 eetlepels azijn
    4 eieren
    2 deciliter bouillon (vleesbouillon)
    snufje zout
    2 theelepels suiker
    1,5 deciliter slagroom
  bereiding:
    Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Breng 1 liter water met de azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje. Roer in het bijna kokende water met een lepel 3x rechtsom en 1x linksom en laat het ei in de ontstane `kolk' glijden. Pocheer het ei circa 4 minuten. Schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water. Pocheer zo nog 3 eieren.
Klop ondertussen 1/2 dl van de slagroom bijna stijf.
Snijd van 1 citroen 12 dunne plakjes en pers de andere uit.
Breng de bouillon met het citroensap en 1 dl dunne slagroom aan de kook. Kook de saus op een hoog vuur in tot ongeveer 1 1/2 dl saus over is (ca. 5 minuten). Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, een snufje zout en een snufje peper toe.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin.
Snijd de beschuitbollen doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de grill goudbruin. Leg ze in het midden van 4 warme borden.
Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen.
Spatel de geklopte slagroom door de saus en schep de saus over de eieren. Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats