 |
|
 |
Pittige Schelpen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 gram gekookte tong
- 150 gram champignons
- citroensap
- 1 eetlepel boter
- peper / zout
- 40 gram boter
- 35 gram bloem
- 2 dl bouillon
- 0,5 dl madera
- 2 eetlepels paneermeel
- enkele klontjes boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de tong in stukjes en maak de champignons schoon. Was ze snel in koud water en laat ze uitlekken. Snijd grote champignons in plakjes, maar laat kleintjes heel. Besprenkel de champignons met citroensap en bak ze in boter met de hittebron op de hoogste stand al omscheppend bruin. Bestrooi ze met peper en zout.
- Smelt in een andere pan de boter, doe de bloem erbij en maak van de boter en de bloem een glad papje. Voeg geleidelijk en al roerende de bouillon toe en blijf roeren, tot het sausje glad is gebonden. Laat het sausje met de hittebron op de laagste stand 5 min. zachtjes koken. Voeg de tong en de champignons toe en de madera.
- Vul met deze ragout 4 schelpen, bestrooi met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Schuif de schelpen in een voorverwarmde oven van 210 graden. Laat ze in 10 minuten een bruin korstje krijgen.
- Geef er stokbrood bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|