laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde varkensschouder
  ingrediënten:
   
  • 2 kg varkensschouder zonder been of zwoerd
  • 500 gr varkensgehakt
  • 1 gr rozemarijn in poeder
  • 1 gr kardamon in poeder
  • 2 gr nootmuskaat
  • 1 gr gemalen jeneverbes
  • 10 gr zout
  • 4 gr zwarte peper
  • 50 gr gehakte peterselie
  • 2 gr fijngehakte verse dragon
  • 20 gr fijngehakte verse bieslook
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 20 gr fijngehakte sjalot
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • een handvol broodkruim
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 1 preiwit
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr boter
  • het sap van een citroen
  bereiding:
    - Het varkensgehakt mengen met alle genoemde kruiden, de losgeklopte eieren, de room en het broodkruim, de varkensschouder openvouwen, kruiden met peper en zout en bestrijken met de vulling.
- De varkensschouder sluiten, binden en dan op een hoog vuur aan alle kanten in een grote pan in boter aanbraden zodat het vlees rondom dichtschroeit.
- De wortel, selder, preiwit en de sjalotjes tot dobbelsteentjes versnijden.
- Deze groenten fruiten in boter en bij het vlees voegen, alles mag nu op een zacht vuurtje gedurende twee uur verder gaar sudderen.
- De bereiding geregeld overgieten (tot halfweg de schouder) met een (varkens)bouillon.
- De gebraden varkensschouder warm houden in de oven.
- Het stoofvocht tot de helft laten inkoken en mixen, dan 200 gr boter en het sap van de citroen toevoegen terwijl je de saus goed opklopt.
- De saus over het vlees gieten en opdienen met gekookte aardappelen en gestoofd witloof.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats