Gewokte Kantonese knoflookkip met boontjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- zout
- 300 g Basmati Rijst
- Wok Olie
- ca. 600 gr gebroken sperzieboontjes
- 1 pot Roerbaksaus Kip Kanton
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook in smalle plakjes.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes en de sperzieboontjes ca. 5 minuten. Voeg de knoflookplakjes toe en roerbak ze 2 minuten mee. Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht goed doorwarmen.
- Schep de rijst en de Kantonese knoflookkip met boontjes in diepe borden of kommen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|