laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gewokte Kantonese knoflookkip met boontjes
  ingrediënten:
   
  • 400 g kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • 300 g Basmati Rijst
  • Wok Olie
  • ca. 600 gr gebroken sperzieboontjes
  • 1 pot Roerbaksaus Kip Kanton
  bereiding:
    - Snijd de kipfilet in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook in smalle plakjes.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes en de sperzieboontjes ca. 5 minuten. Voeg de knoflookplakjes toe en roerbak ze 2 minuten mee. Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht goed doorwarmen.
- Schep de rijst en de Kantonese knoflookkip met boontjes in diepe borden of kommen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats