Gestoofde zalm in kokossaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 moten zalm
- 2 tomaten
- 1 gele of groene paprika
- 1 klein rood pepertje
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 3 kardamompeultjes
- 2 dl kokosmelk
- sap van 1/2 citroen
- zout en versgemalen peper
- verse mint
|
|
bereiding: |
|
|
- Leg de moten zalm naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schil de tomaten en snijd ze in vieren. Snijd de paprika in smalle repen. Leg de tomaten en paprika op de vis in de schaal.
- Meng het fijn gesnipperde pepertje met de gemberwortel, de uitgeperste knoflook, zout en peper. Strooi dit over de groenten en de vis.
- Plet de kardamompeultjes en leg deze tussen de groenten.
- Meng de kokosmelk met het citroensap en schenk dit over de vis.
- Zet de schaal gedurende 35 minuten afgedekt in een oven van 180°C.
Prik daarna met een mes in de vis om te kijken of deze gaar is. Zet anders de schaal zonder deksel nog even terug in de oven.
- Garneren met mint.
- Serveren met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|