Italiaans nougatijs met amaretto-koffiesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 175 g suiker
- 125 g geschaafde amandelen
- 2 eiwitten
- 100 g amaretti's (Italiaanse bitterkoekjes) of bitterkoekjes
- 4 1/2 dl slagroom
- 4 eetlepels amaretto
- 1/2 eetlepel oploskoffie
- 150 g pure chocolade, in stukjes
- 6 timbaaltjes (inh. 1 1/2 dl)
|
|
bereiding: |
|
|
- Op zacht vuur 125 g suiker met 2 eetlepels water smelten en tot lichtbruine caramel koken. De amandelen erdoor roeren.
- De caramel op een marmeren plaat uitgieten en laten harden.
- Deze harde nougat fijnhakken. De eiwitten stijfkloppen, in delen de rest van de suiker erdoor kloppen. De amaretti's verkruimelen. 2 1/2 dl slagroom stijfkloppen en met de amaretti's, de nougat en de helft van de amaretto mengen. De eiwitten erdoor spatelen.
- De timbaaltjes met het mengsel vullen en in +/- 12 uur laten bevriezen.
- Voor de saus de rest van de slagroom met de oploskoffie verhitten en dit over de chocolade schenken. De chocolade al roerende laten smelten en de rest van de amaretto door de saus roeren.
- De timbaaltjes storten (even onder de koude kraan houden) en dit toetje met de chocoladesaus en eventueel enkele amaretti's serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|