laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade-bokkenpoten
  ingrediënten:
   
    [color=blue:88392da22a]
  • **Voor de meringues:[/color:88392da22a]
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 125 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 125 g pure chocolade[color=blue:88392da22a]
  • **Voor de creme:[/color:88392da22a]
  • 50 g zachte boter of margarine
  • 1 zakje espresso oploskoffiepoeder (1,8 g)
  • 1/2 eetlepel cacaopoeder
  • 30 g poedersuiker
  bereiding:
    - De oven voorverwarmen op 120°C. Het cacaopoeder en 1 eetlepel zeven en apart houden. De eiwitten stijfkloppen, de rest van de suiker in delen toevoegen en blijven kloppen tot het eiwit dik en glanzend is. Het cacaomengsel erdoor spatelen.
- Het eiwitschuim in een spuitzak scheppen en op een bakplaat met bakpapier 12 strepen spuiten. De meringues in het midden van de oven in +/- 1 1/2 uur droog bakken.
- De meringues laten afkoelen.
- De chocolade au bain-marie laten smelten, de uiteinden van de afgekoelde meringues erin dippen en laten harden.
- Voor de cr?me de boter glad roeren met het espressopoeder, het cacaopoeder en de suiker. De botercreme in de koelkast +/- 2 uur laten opstijven en dan over 6 meringues verdelen. De andere meringues ertegenaan plakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats