laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mousse van Tarbot en Forel
  ingrediënten:
   
  • 500 gr tarbotfilet
  • peper en zout
  • 100 cc droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon
  • 1 kg forel filet
  • 300 cc visbouillon
  • 300 cc witte wijn
  • 20 gr gelatine
  • 2 komkommers
  • 400 gr bladspinazie
  • 500 cc room
  • 30 gr peterselie
  • 30 gr bieslook
  • 30 gr zuring
  • 250 gr forellen eitjes
  • 75 cc sherry azijn
  • 75 cc visbouillon
  • 135 cc notenolie
  bereiding:
    - Tarbotfilet kruiden met peper zout, besprenkelen met witte wijn. Filets met de witte zijde op elkaar leggen en in de folie pakken en in de visbouillon garen.
- Forel ook garen in de visbouillon.
- Visgelei: 300 cc bouillon,300 cc witte wijn,20 gr gelatine.
- Visveloute: 30 gr boter,36 gr bloem,360 cc visbouillon.
- Vorm een cake blik.
- De vorm chemiseren (bedekken met gelei) daarna 15 min in de koeling plaatsen.
- Daarna de reepjes geblancheerde komkommer in de vorm leggen.
- Tarbotfilet omwikkelen met bladspinazie.
- Forel met de visveloute pureren, opgekopte room toevoegen en op smaak maken, het cake blik voor de helft vullen, met de forel mousse hierop de tarbot rolletjes leggen.
- De resterende forel mousse vermengen met gehakte peterselie en de bieslook.
- Hiermee de vorm afvullen, en de overhangende komkommer repen over de mousse vouwen, en bestrijken met de overgebleven visgelei
- Koelen en in plakjes snijden.
- Dressing maken van azijn olie en visbouillon op smaak maken met peper en zout en deze over het bord dresseren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats