laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met tomaten en honing
  ingrediënten:
   
  • 1 kip van ongeveer 1,5 kg, in vieren gesneden
  • 3 eetlepels boter of zonnebloemolie
  • peper en zout
  • l ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel gember
  • snufje saffraan-kleurig poeder
  • 1 ,5 kg tomaten, ontveld en in grote stukken gesneden
  • 2 eetlepels aromatische honing zoals tijmhoning[color=blue:6bfc394cf7]
  • **garnering:[/color:6bfc394cf7]
  • 50 g blanke amandelen (naar keuze)
  • zonnebloemolie (naar keuze)
  • l eetlepel sesamzaad
  bereiding:
    - Leg de stukken kip met de boter of olie, peper, zout, ui, knoflook, specerijen en tomaten in een grote pot. Met het deksel erop ongeveer l uur zachtjes laten koken, of tot de kip zo zacht is dat het vlees gemakkelijk van het bot getrokken kan worden. Regelmatig roeren en de
kip keren.
- De kip eruit halen en de saus verder inkoken tot een sissende creme en de tomaten beginnen te karameliseren. Regelmatig roeren en erop letten dat de bodem niet gaat plakken of aanbranden. De honing erdoor roeren en de kip terug doen in de saus om door en door te verwarmen.
- De amandelen bakken in olie, als je die gebruikt, of ze met het sesamzaad in een droge koekepan of onder de grill roosteren. De kip warm opdienen, bedekt met de saus en gegarneerd met de amandelen en
het sesamzaad.
- Dit heerlijke Marokkaanse gerecht ontleent z'n specifieke aroma aan de ladingen tomaten waarin het gekookt wordt, en aan de honing die er op het eind in gaat. Hoewel het misschien eleganter is de kip in haar geheel te koken en op te dienen, geef ik er de voorkeur aan ze in vieren te snijden, omdat dit ervoor zorgt dat het vlees goed doortrokken raakt van de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats