laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zomerfruittaart
  ingrediënten:
   
    6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram suiker
  • 0.5 l melk
  • 30 gram custardpoeder
  • 50 gram chocolade
  • 500 gram vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, abrikozen, perziken)
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het deeg ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Prik het deeg in met een vork. Vet de buitenkant van een schaal in met boter en vouw het deeg eromheen. Bestrijk het met water en bestrooi het met 2 eetlepels suiker. Bak het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het afkoelen.
- Maak intussen de custardvulling. Breng de melk aan de kook en roer de custard los met de rest van de suiker en een scheutje koude melk. Giet al roerende de hete melk bij het custardpapje, breng dit weer een de kook, laat al roerende binden tot vladikte en laat dit afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Bestrijk de binnenkant van de taartbodem met chocolade. Strijk de custard erover en beleg de taart met schoongemaakt fruit.

- Voor een mooi glanslaagje over het fruit:
- Verwarm in een pannetje 2 eetlepels abrikozenjam met 1 eetlepel water en strijk het met een kwastje over het fruit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats