laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofschotel met bier en peterselie
  ingrediënten:
   
  • 500 lamspoulet
  • 2 pijpjes bier
  • 6 uien
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • 1 kopje gesneden bladpeterselie + nog een handje gesneden peterselie
  • volkoren tarwemeel
  • 2 eetl. honing
  • 2 sneden zuurdesembrood
  • 1 eetl. azijn
  • mosterd
  • 50 gr. boter
  • Kruidenzout
  • zout
  bereiding:
    - Schil en snij de uien en bak ze in de boter bruin. Voeg het vlees toe en laat 8 min. braden.
- Voeg zoveel tarwemeel toe, dat het geheel droog is als je het roert. Dan het bier erbij, samen met de tijm, laurier, honing, kopje peterselie, de azijn, en het kruidenzout. Uurtje laten sudderen.
- 2 Boterhammen ruim met mosterd bestrijken, klein snijden en erdoor doen. Dan nog half uurtje laten stoven. Eventueel extra zout toevoegen. Handje peterselie erover voor het opdienen.
- Lekker met zilvervliesrijst, andijviesla en gekookte broccoli.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats