Zalm met honing en Wittekerkegratiné |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gr zalm
- 1 eetlepel honing
- 1 botje zuring
- 1 koffielepel citroensap
- 8 eetlepels olijfolie
- solo
- 1/2 flesje Wittekerke
- 1 eetlepel suiker
- witte wijn
- kervel
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de olijfolie met de honing en het citroensap
- Snij de zuring in julienne
- Meng dit met de helft van de vinaigrette
- Bak de zalmschijfjes in de solo
- Meng het Wittekerkebier met wat witte wijn en de suiker
- Laat dit geheel invriezen
- Schik de zuring op een bord en leg hierop de zalm
- Giet de rest van de vinaigrette hierover
- Schik de Wittekerkegratiné hierop en versier mer kervel |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|