laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broccoli-rijst met walnoten en gember
  ingrediënten:
   
  • 300 gr gekookte witte rijst
  • 350 gr Quornstukjes
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 200 gr gepelde walnoten
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 fijngesneden schijven gember
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels maizena
  • 4 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 dl koud water
  bereiding:
    - Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok
- Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak +/- 4 minuten
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de ma?zena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe
- Laat +/- 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is
- Serveer met de witte rijst
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats