laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidig chocoladetaartje
  ingrediënten:
   
  • 100 g extra bittere chocolade
  • 100 g roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels cognac
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 eetlepel boter (om in te vetten)
  • taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm
  bereiding:
    - Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 eetlepel achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eierdooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten ma?zena zeven en erdoor spatelen. - Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren).Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. - Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats