laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Shoarma-Spinazietaart
  ingrediënten:
   

  • 400 g shoarma
  • 1 pakje bladerdeeg (zoveel als nodig om de schaal te bekleden)
  • 1/8 liter slagroom
  • 4-5 eieren
  • 1 groot pak spinazie (diepvries)
  • 1 bakje champignons
  • 2 rode paprika's
  • 1 of 2 pakjes mon chou
  • 1 zakje cashewnoten (of minder)
  • peper
  bereiding:
    Een magnetron kan hier goed werk verrichten.



Spinazie ontdooien en zoveel mogelijk vocht afgieten (uitknijpen). Shoarmavlees aanbraden, paprika en champignons erbij (beide gesneden). Als de champignons een beetje bruin zijn, pan van het gas en spinazie er doorheen roeren. Schaal invetten en bekleden met bladerdeeg. Shoarmamengsel erin gooien. Cashewnoten fijnhakken (bijvoorbeeld in keukenmachine of in schone theedoek doen en dan slaan met een zwaar voorwerp, deegroller voldoet) en over de prut strooien. Mon Chou in dunne plakjes snijden (is erg moeilijk, hoe kouder de kaas des te makkelijker het gaat) en over de vulling heen leggen. Slagroom en eieren door elkaar mengen, beetje peper erbij en dan gelijkmatig over de taart gieten. Naar keuze ook de bovenkant van de taart dichtmaken met bladerdeeg. Ongeveer 30 minuten op 180-200 graden (voorverwarmde oven).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats