laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissoepje met rouille
  ingrediënten:
   
    300 gr kabeljauwfilet
  • 200 gr verse tonijn( of een andere vaste vis naar keuze)
  • grote garnalen(als versiering)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 selderstengels
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • tijm, laurierblad
  • peper en zout
  • 1 glas witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • cognac
  • enkele plukken bladpeterselie
  • boter, olijfolie
  • bloem
  • rouille
  bereiding:
    - Doe de fijngesnipperde groenten samen met de visfilets en een noot boter in een pot, voeg 2 el bloem, een lepel bouillon, tijm, laurierblad en de tomatenpuree toe, stoof gedurende een kwartier op een zacht vuurtje.
- Voeg de rest van de bouillon, de wijn en een scheut olijfolie toe, laat een kwartier inkoken en mix de soep, breng op smaak met peper, zout en cognac.
- Lepel de soep in een bord of kommetje, versier met enkele grote garnalen, plukken bladpeterselie e voeg een lepel rouille toe.

TIP:
- Rouille vindt u in de supermarkt of viswinkel.
- Zelf maken gaat als volgt: plet 3 teentjes look en 1 rood pepertje fijn in een mortier. Roer er twee eierdooiers door en voeg voorzichtig, terwijl u het mengsel tot een soort mayonese klopt, 30 cl olijfolie tor, breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats