|
|
|
Vissoepje met rouille |
|
ingrediënten: |
|
|
300 gr kabeljauwfilet- 200 gr verse tonijn( of een andere vaste vis naar keuze)
- grote garnalen(als versiering)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 selderstengels
- 1 prei
- 2 tomaten
- 2 el tomatenpuree
- tijm, laurierblad
- peper en zout
- 1 glas witte wijn
- 1 l visbouillon
- cognac
- enkele plukken bladpeterselie
- boter, olijfolie
- bloem
- rouille
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de fijngesnipperde groenten samen met de visfilets en een noot boter in een pot, voeg 2 el bloem, een lepel bouillon, tijm, laurierblad en de tomatenpuree toe, stoof gedurende een kwartier op een zacht vuurtje.
- Voeg de rest van de bouillon, de wijn en een scheut olijfolie toe, laat een kwartier inkoken en mix de soep, breng op smaak met peper, zout en cognac.
- Lepel de soep in een bord of kommetje, versier met enkele grote garnalen, plukken bladpeterselie e voeg een lepel rouille toe.
TIP:
- Rouille vindt u in de supermarkt of viswinkel.
- Zelf maken gaat als volgt: plet 3 teentjes look en 1 rood pepertje fijn in een mortier. Roer er twee eierdooiers door en voeg voorzichtig, terwijl u het mengsel tot een soort mayonese klopt, 30 cl olijfolie tor, breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|