|
|
Bereiding:
- Schil en kook de aardappelen in gezouten water, dat duurt ongeveer 20 minuten, giet de aardappelen af en zet nog even op het vuur om het vocht uit de aardappelen te laten verdampen. Stamp de aardappelen nu fijn en draai ze door de groentemolen, werk de puree verder op met warme melk, wat olijfolie en een lepel zwarte tapenade en houd warm.
- Terwijl de aardappelen koken, maken we de kabeljauw klaar, de oven staat vooraf opgewarmd op 240 graden te wachten. We bestrijken een ovenschotel met wat olijfolie, daarop leggen we de kabeljauwmoten, die we hebben ingepeperd en gezouten. Op elk stuk vis komt een klein beetje tijm, overgiet de kabeljauw mer de olijfolie, leg twee ongepelde teentjes look naast de vis, schuif de schotel gedurende 12 minuten (afhankelijk van de grootte van de kabeljauw) in de oven.
- Verdeel de puree op de warme borden, leg op elk bergje een stuk vis.
- Serveer er gegrilde of gebraden halve tomaten bij als groente. |