laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tonijnsteaks met zilveruitjes en spekjes
  ingrediënten:
   

  • 4 tonijnsteaks
  • 200 gr zilveruitjes
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 100 gr blokjes gerookt spek
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 dl lichte room
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • peper en zout
  bereiding:
    Verhit de olijfolie in een brede pan. Laat de spekblokjes er zachtjes in bruinen. Haal de spekblokjes uit de pan en bak er de diepgevroren zilveruitjes in, gedurende 3 à 4 min. Haal ze uit de pan. Leg de diepgevroren tonijnsteaks erin en laat ze lichtjes kleuren gedurende 2 min. Draai ze voorzichtig om met een spatel. Kruiden met peper en zout.
Bevochtig met de witte wijn en de congnac. Laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 15 to 25 min. (afhankelijk van de dikte van de steaks). Doe de tomatenblokjes, de room, uitjes en gerookt spek bij de saus. Laat op een hevig vuur lichtjes inkoken. Kruid met een mespunt paprika, peper en zout.

serveer de tonijnsteaks met veel saus. Geef er pasta of rijst bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats