laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wortelsoep met vanille
  ingrediënten:
   
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 750 g bospeen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 4 bolletjes geconfijte gember
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 klein bekertje room
  • verse dragon
  bereiding:
    - Laat 2 el olijfolie heet worden in een soeppan. Fruit 1 gehakte ui goudbruin. Voeg er 750 g in stukjes gesneden bospeentjes aan toe, en 1,5 l ontvette kippenbouillon als de worteltjes glazig zien.
- Laat de soep zachtjes koken tot de worteltjes zacht zijn. Laat afkoelen tot lauw.
- Roer 1/2 tl kaneelpoeder, 4 bolletjes fijngesneden geconfijte gember (die met suikerkorrels erop), 2 tl vanille-extract en 1 klein bekertje room erdoor.
- Pureer alles met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Als de soep te dik wordt voeg je nog wat kippenbouillon toe.
- Roer voor het opdienen wat fijngesneden verse dragon erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats