|
|
|
Wortelsoep met vanille |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 750 g bospeen
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 4 bolletjes geconfijte gember
- 2 tl vanille-extract
- 1 klein bekertje room
- verse dragon
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat 2 el olijfolie heet worden in een soeppan. Fruit 1 gehakte ui goudbruin. Voeg er 750 g in stukjes gesneden bospeentjes aan toe, en 1,5 l ontvette kippenbouillon als de worteltjes glazig zien.
- Laat de soep zachtjes koken tot de worteltjes zacht zijn. Laat afkoelen tot lauw.
- Roer 1/2 tl kaneelpoeder, 4 bolletjes fijngesneden geconfijte gember (die met suikerkorrels erop), 2 tl vanille-extract en 1 klein bekertje room erdoor.
- Pureer alles met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Als de soep te dik wordt voeg je nog wat kippenbouillon toe.
- Roer voor het opdienen wat fijngesneden verse dragon erdoor. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|