|
|
|
Gevulde tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pakje Quorn fijngehakt
- 6 grote stevige tomaten
- zout, versgemalen peper
- 3 eetlepels koelverse groene pesto
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels droge sherry
- 75 gr. veldsla
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af, hol de tomaten uit met een lepel , bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
- Doe het Quorn fijngehakt in een kom en schep de pesto, de uiringetjes, de basilicum en het citroensap erdoor, breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper.
- Vul de tomaten met het Quornmengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Zet de kapjes er weer op. Schenk de sherry met 2 eetlepels water op de bodem.
- Laat de tomaten in ongeveer 20 minuten in de oven gaar worden. Verdeel veldsla over twee borden en zet de tomaatjes erop, schep wat van het vocht uit de schaal over de veldsla als dressing. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|