laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Runderfiletspiesjes met champignons en paprika's
  ingrediënten:
   
  • 600 g runderfilet (ossenhaas)
  • 2 uien
  • 4 sneetjes spek (gezouten)
  • 1 paprika (rood)
  • 1 paprika (groen)
  • 1 Spaans pepertje (piment)
  • 125 g champignons
  • 40 g boter (geklaard)
  • 5 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels ketchup
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - Het spek in plakjes van 1 centimeter dik snijden.
- De runderfilet in blokjes van 3 centimeter snijden en, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen rijgen. Kruiden met zout en peper.
- De uien schillen en in ringen van 1 centimeter dik snijden. De paprika's wassen, in twee snijden, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes van 1 centimeter verdelen.
- De Spaanse peper in ringetjes snijden.
- De champignons reinigen en in schijfjes snijden.
- De geklaarde boter smelten in een pan met een dikke bodem en het vlees aan alle kanten aanbraden op hoog vuur. Het vuur lager zetten en nog 2 minuten bakken onder gesloten deksel. Het vlees uit de pan halen en warm houden op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.
- In de braadjus de uiringen bakken. Wanneer de ui gebruind is de overige groenten toevoegen. Op een zacht vuur laten sudderen gedurende 3 minuten. Op smaak brengen met zout.
- Deglaceren met de cognac, ketchup erdoor roeren en 1 minuut laten doorwarmen.
- De groentefondue in een verwarmde schaal scheppen en er de spiesjes opleggen. Dadelijk opdienen met risotto of een groen slaatje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats