laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladecake met versuikerde pecannoten en vanill
  ingrediënten:
   
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g botercognac naar smaak
  • 55 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 30 g bloem, gezeefd
  • 1 eiwit
  • 100 g pecannoten
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 1/2 l vanilleroomijs
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de suiker met de eieren en eierdooiers schuimig en lichtgeel. Smelt de chocolade met de boter en cognac au bain Marie. Meng de helft van het eiermengsel met de bloem. Voeg het chocolademengsel hieraan toe en spatel alles luchtig door elkaar. Spatel ook de rest van het eiermengsel erdoor.
- Vet vier kleine bakvormpjes in met boter, bestuif ze licht met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
- Bak de kleine cakes gaar in circa 20 minuten of tot een prikker er droog uitkomt. Klop het eiwit iets los. Haal de pecannoten erdoor en wentel ze dan door de tafelsuiker.
- Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in het midden van de oven circa 10-15 minuten totdat er een karamellaagje om de noten is ontstaan. Leg de noten op de chocoladecakes en serveer met een schep vanilleroomijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats