Oosterse wraps(glutenvrij) |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:702b9452aa]- ** Voor de flensjes:[/color:702b9452aa]
- 100 gr. (Bioculinair) boekweitmeel
- 50 gr. (Bioculinair) bruine bakmix
- snufje zout
- 2 eieren
- ca. 2 dl. Melk
- 1 bosje koriander
- maiskiemolie [color=blue:702b9452aa]
- **voor de roerbakgroente:[/color:702b9452aa]
- 1 bosje lente-ui
- 150 gr. Shii-take
- 1 rode paprika
- 150 gr. Taugé
- 1 eetlepel maiskiemolie
- zout en vers gemalen peper [color=blue:702b9452aa]**
- verder nodig:[/color:702b9452aa]
- 200 gr. Wilde rijst
- 1 flinke plak tempeh
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gembersiroop
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe het boekweitmeel en de bakmix met een snufje zout in een royale beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en roer tot een glad beslag. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.
- Kook de wilde rijst en houd deze warm.
- Hak eenderde van het bosje koriander fijn en roer dit door het beslag.
- Bak 4 flensjes in een met maiskiemolie ingevette pan. Houd deze warm.
- Snijd de lente-ui, shii-takes en rode paprika in reepjes en bak ze met de tauge in maiskiemolie beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tempeh in blokjes en frituur. Serveer de roergebakken groenten in een gevouwen flensje. Doe de temphe erbij en versier de borden met een paar druppeltjes gembersiroop, ketjap, een paar takjes koriander en de geroosterde sesamzaadjes.
- Opwarmen in een stoompan , koekenpan of magnetron
- Lekker in de zomer met een frisse salade.. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|