Ovenschotel van worteltjes met quorn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram vers geschrapte worteltjes
- zout
- 6 gekookte aardappelen (ca. 300 gram)
- 25 gram boter of margarine
- 20 gram bloem
- 1/8 liter melk
- 1/8 liter groentebouillon (mag instant zijn)
- 100 gram geraspte oude kaas
- 5 eetlepels geknipte bieslook
- peper
- nootmuskaat
- 300 gram quorn
|
|
bereiding: |
|
|
De worteltjes schoonmaken en in stukken van ongeveer 3 centimeter snijden.
In een pan met weinig water en zout de worteltjes in ongeveer 15 minuten bijna gaar koken.Daarna de worteltjes afgieten. De gekookte aardappelen in plakjes snijden.
In een steelpan de boter laten smelten, en de bloem erdoor roeren.
Scheutje voor scheutje de melk en de bouillon erdoor roeren tot een dikke gladde saus ontstaat. Ongeveer 1 minuut zachtjes laten koken onder af en toe roeren. De steelpan van het vuur nemen.
Nu kunt u de geraspte kaas en de bieslook erdoor roeren. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. De quorn in blokjes snijden. Achtereenvolgens in een ovenschotel doen: de worteltjes, de quorn en de aardappelen.
De saus als laatste erover schenken.
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De ovenschotel in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten door en door warm laten worden en een goudbruin korstje laten krijgen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|