Quornschnitzels met pittige perziksaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
- 4 eetlepels olie
- 1 grote, gesnipperde teen knoflook
- 1 1/2 theelepel koekkruiden
- 2 verse perziken of 4 halve perziken uit blik, in schijfjes
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes
- 25 gr blanke rozijnen
- 1 dl witte wijn
- 2 Quornschnitzels
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- Hot peppersauce
- Zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de knoflook zachtjes glazig
Roer de koekkruiden erdoor
- Schep de perzikschijfjes met de uienringetjes, de rozijnen en de wijn erdoor en smoor de perzik in ? 8 minuten zachtjes gaar
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornschnitzels in +/- 8 minuten goudbruin
- Roer de helft van de koriander door de saus en breng de saus pittig op smaak met hot peppersauce en zout
- Leg de Quornschnitzels op 2 borden en schep de saus erover en ernaast
- Strooi de rest van de koriander erover
- Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|