laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige ketjapreepjes met koriander
  ingrediënten:
   
  • 600 g worteltjes
  • 2 uien
  • zout
  • 1 zak Chinese Eiermie
  • Wok Olie
  • 400 g (varkens)vleesreepjes
  • 1 pot Roerbaksaus Babi Ketjap
  • 1-2 eetlepels Sambal Manis
  • 3 eetlepels grofgehakte koriander of selderij
  bereiding:
    - Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine smalle plakjes.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes en de wortelplakjes 3 minuten. Schep de uienringen erdoor en roerbak deze 3 minuten mee. Schep de roerbaksaus, de sambal (hoe meer hoe heter!) en de koriander of selderij erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
- Schep de eiermie en de pittige ketjapreepjes in diepe borden of kommen.
TIP:
- Vervang de uien door 6 lente-uitjes of 2 in smalle ringen gesneden preien. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats