|
|
|
Walnootcake |
|
ingrediënten: |
|
|
125 gr zachte boter
125 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem
0,5 dl melk
150 gr walnoten
schil van 1 sinaasappel
1 tl bakpoeder
Siroop:
0,5 dl water
3 el citroensap
250 gr suiker
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur.
Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel. Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel. Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag. Beboter een cakevorm en doe hierin het beslag.
Bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is, uit het blik halen en af laten koelen.
Suikersiroop: Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken. Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen. Snij de cake in niet al te dunne plakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|