laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Walnootcake
  ingrediënten:
   

    125 gr zachte boter
    125 gr suiker
    3 eieren
    250 gr bloem
    0,5 dl melk
    150 gr walnoten
    schil van 1 sinaasappel
    1 tl bakpoeder

    Siroop:
    0,5 dl water
    3 el citroensap
    250 gr suiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur.

Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel. Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel. Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag. Beboter een cakevorm en doe hierin het beslag.

Bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is, uit het blik halen en af laten koelen.

Suikersiroop: Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken. Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen. Snij de cake in niet al te dunne plakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats