Provençaalse kiprolletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
4 kipfilet
1 teentje knoflook
200 gr kaas
2 tl piment gevulde olijven
zout en peper
gemengde kruiden
1 ui
50 gr boter of margarine
2 dl rode landwijn
1/2 dl water
maizena |
|
bereiding: |
|
|
Klop de filets goed plat en verdeel het uitgeperste teentje knoflook erover.
Snij de kaas in heel dunne plakjes en schik die over het vlees.
Verdeel de in dunne plakjes gesneden olijven over de schnitzels en bestrooi ze met wat zout, peper en gemengde kruiden.
Snij de ui in dunne ringetjes en leg die op de schnitzels. Rol ze op en bind er een touwtje omheen.
Smelt de boter of margarine in een braadpan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Voeg dan de wijn en het water toe en laat de rolletjes 20 minuten of tot ze sappig en mals zijn sudderen.
Bind het kookvocht met wat maizena.
Lekker met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|